Prohlášení ke třetímu závodu Západočeského poháru

Prohlášení Motokrosového klubu Merklín v AČR ke třetímu závodu Západočeského poháru konaného dne 30. července 2016 v Merklíně.

Vzhledem k mylným informacím o nehodě mladého jezdce na výše uvedeném podniku, které uvádí některá média, a tím poškozují jméno jezdce a našeho klubu, bychom tímto chtěli uvést věci na pravou míru.

Při druhé rozjížďce třídy Hobby MX2 vylétl jezdec ze zabezpečené tratě. Utrpěl dvě zranění, která mu byla bezprostředně po incidentu ošetřena společně zdravotníky Záchranné služby Plzeňského kraje a lékařem závodu. Následně byl vrtulníkem transportován do nemocnice. V současné době je jeho stav stabilizovaný a zůstává v péči lékařů. Trať byla zabezpečena dle platných řádů AČR a důvod nehody je momentálně v šetření. Vzhledem k oblibě motokrosu jak u široké veřejnosti, tak u stávajících a začínajících malých závodníků, dochází díky chybným informacím v některých bulvárních médiích k poškozování motokrosu jako sportovní disciplíny. Bohužel, někteří reportéři, na úkor vlastního zviditelnění zveřejňují nepravdivé zprávy o této nehodě a to bez relevantních informací a ohledu na rodinné příslušníky zraněného závodníka.

Jezdci přejeme brzké uzdravení a návrat na motokrosové tratě. O jeho stavu vás budeme po dohodě s jeho rodiči informovat.

                                                           Členové Motokrosového klubu Merklín v AČR